Διασκεδάζουμε με τα καλύτερα κρασιά της Ξάνθης


Στη Θράκη που γέννησε τον Διόνυσο, τις Διονυσιακές τελετές και Μυστήρια, τις Μούσσες, τον Ορφέα και τη μουσική, θα ήταν αδιανόητο να μην υπήρχε στη διατροφή τους ο οίνος! Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι ο οίνος, συνηφασμένος με τον Διόνυσο, έχει πατρίδα την αρχαία Θράκη. Για αυτό άλλωστε οι αρχαίοι Θράκες «μαρτυρούνται ως οινερασταί και ακρατοπόται»! Από τον Αθηναίο ( Αθην.Χ, 442) διασώζεται μαρτυρία του Θεοπόμπου κατά την οποία «επιεικώς δ΄ εισί πάντες οι Θράκες πολυπόται», και σε ένα άλλο σημείο του ιδίου περιλαμβάνεται απόσπασμα του Σάτυρου, ο οποίος εξιστορεί για τον Αλκιβιάδη ότι «υπερήρε και την των Θρακών ακροτοποσίαν». Την συνήθεια της υπερβολικής οινοποσίας είχαν και οι Σκύθες, για τους οποίους αναφέρεται (Αιλκιαν. Ποικ.Ισατορ.Β΄,41) «Σκυθών γαρ ίδιον το πίνειν άκρατον», σε αντίθεση με όσα επικρατούσαν στην κυρίως Ελλάδα, όπου μόνο στις θυσίες γινότανε χρήση ακράτου οίνου, «το δε ακροτοποτείν βάρβαρον και επιβλαβές εις την υγείαν του σώματος και του νου». (Πλάτ. Νόμοι Α, 637).

Δείτε παραπάκω τις καλύτερες ετικέτες της Ξάνθης 

#sgouridis

Η καλλιέργεια των 100 στρεμμάτων είναι στο σύνολό της γραμμική. Ο προσανατολισμός των γραμμών φύτευσης είναι ιδανικά στον άξονα Β-Ν με αποτέλεσμα τα πρέμνα να δέχονται το ηλιακό φως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ήπιες κλίσεις του ανάγλυφου της περιοχής δημιουργούν συνθήκες ομαλής αποστράγγισης στο ύψος του ριζικού συστήματος των φυτών και η γειτνίαση με τον υδάτινο όγκο της Λαφρούδας θρέφει τα φύλλα τις πρώτες πρωινές ώρες θωρακίζοντας τα κατά τη διάρκεια των ξηροθερμικών μηνών του καλοκαιριού.

SIGMA

Η σειρά SIGMA απαρτίζεται από μία λευκή, μία ροζέ και μία ερυθρή ετικέτα που είναι σχεδιασμένες να ικανοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα οινόφιλων.
Η σειρά απευθύνεται στο εστιατόριο, στην κάβα αλλά και στην εστίαση πολυτελείας.

SIGMA WHITE

Aσύρτικο, Μαλαγουζιά, Chardonnay

Στη μύτη αναπτύσσονται γρήγορα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, με κυρίαρχο το ροδάκινο. Υπάρχουν νότες εσπεριδοειδών, αλλά κι ένας ήπιος τροπικός χαρακτήρας που δένουν αρμονικά! Στο στόμα, πλούσιο με τα αρώματα της μύτης να συνεχίζουν, ενώ η ισορροπία με την τραγανή οξύτητα κάνουν τον οίνο αυτόν πολύ εύγεστο, καταλήγοντας σε μία μακριά, χαρακτηριστική επίγευση.

 

SIGMA ROSE

Παμίδι, Syrah

Χρώμα ρόδινο. Η μύτη χαρακτηρίζεται από μικρά κόκκινα φρούτα, με κυρίαρχο το βύσσινο, φρούτα του δάσους και φράουλα σε μικρότερη ένταση. Στο στόμα βελούδινο κ πλούσιο, με οξύτητα που ισορροπεί τα λίγα υπολειπόμενα σάκχαρα, αφήνοντας μία αίσθηση φρουτένιας δροσιάς στην επίγευση.

#vourvoukelis

Tο Kτήμα Βουρβουκέλη βρίσκεται στο νομό Ξάνθης, στην ιστορική περιοχή Αβδήρων. Το οινοποιείο(φωτο), βρίσκεται στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ξάνθης-Αβδήρων, με θέα τον ¨Μαυρόλοφο¨ και διαχειρίζεται 120 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων. Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση, έκανε τα πρώτα της βήματα το 1999, εμφιαλώνοντας σαν Φύσις Αμπελόεσσα στο οινοποιείο. Τα 120 στρέμματα αμπελώνων, είναι βιολογικής καλλιέργειας και είναι διάσπαρτα στην περιοχή γύρω από το οινοποιείο, αλλά και πλαγιές κοντά στη θάλασσα, έχοντας μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις που κυμαίνονται από 80 έως 120 μέτρα, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Χωρίζονται σε δύο κυρίως κατηγορίες, όσον αφορά την σύσταση του εδάφους

ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ

Tο κρασί αυτό αφιερώθηκε στο όνομα «Άβδηρος», γιος του θεού Ερμή από την Οπούντα της Λοκρίδας. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο ημίθεος Ηρακλής έχτισε την πόλη των Αβδήρων στη Θράκη στη μνήμη του φίλου του, Άβδηρου, όταν αυτός σκοτώθηκε στη μάχη με τα άγρια άλογα του βασιλιά των Θρακών, Διομήδη. Η ετικέτα απεικονίζει χαρακτηριστικά το άγριο άλογο της Θράκης. Το κρασί προκύπτει από την συνοινοποίηση του ερυθρωπού, έντονα φρουτώδες και αρωματικού Παμίτι (85%), με το ερυθρό Syrah (15%), για ενίσχυση του χρώματος και πιο πικάντικη γεύση. Το κρασί είναι ιδιαίτερα αρωματικό, πολύ φρέσκο και στη γεύση και στο άρωμα, λόγω του ότι το Παμίτι, που αναβιώθηκε από το κτήμα, είναι ένα γλυκό, αρωματικό (βρώσιμο) σταφύλι που δίνει τα φρέσκα αρώματα φράουλας, κεράσιου,βύσσινου (η φύση της ποικιλίας είναι αυτή). Ο κρασί μάλιστα έχει σημαντική  ποσότητα υπολειμματικών σακχάρων.

 

 

 

ρος Ροζέ

Μοιραστείτε τοShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Λίστα Συλλόγων

Όλοι οι σύλλογοι που παίρνουν μέρος στο Καρναβάλι

Επιλέξτε ένα Σύλλογο

για να δείτε πληροφορίες και τις στολές του συλλόγου.

Σε περίπτωση που θέλετε να λάβετε μέρος στην μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού Ξάνθης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Σύλλογο που σας ενδιαφέρει το συντομότερο δυνατό.

Οι υπεύθυνοι των Συλλόγων θα σας ενημερώσουν για την διαθεσιμότητα των στολών καθώς επίσης για τις τιμές και τις λεπτομέρειες για την ημέρα της παρέλασης.

Ενημέρωση x

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για όλες τις στολές.

Προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους συλλόγους καθημερινά ώστε να μας διαθέσουν φωτογραφίες και πληροφορίες από τις στολές τους!